Noves accions del Consens de Barcelona!

Els pròxims mesos el Consens de Barcelona començarà a difondre la Declaració 1.0: Compromís per un món habitable per a tothom, amb la idea d’oferir als milions de ciutadans indignats de desenes de països objectius i mètodes viables per construir entre tots el món que volem.

El Consens de Barcelona proposa un nou contracte social, una alternatvia intercultural a la globalització neoliberal impulsada pel Consens de Washington. El Consens aplega a 150 intel·lectuals, pensadors i líders de diferents moviments socials, que han actuat conjuntament durant l’any 2010 proposant noves respostes als reptes als que avui ens enfrontem. Aquests experts, meitat homes i meitat dones, seleccionats per la seva capacitat propositiva i en nombre proporcional a la població de les diverses regions del món, han desenvolupat la seva tasca deliberant en xarxa.

A escala local, aquest estiu el Consens de Barcelona ha col·laborat amb la Universitat Indignada d’Estiu de Catalunya per explicar els Plans de Transició que es proposen a la Declaració, perquè no només cal tenir clar que volem un altre món, sinó també cal planificar a petita i a gran escala com aconseguir-lo. Vegeu AQUÍ la nota i el vídeo sobre el taller.

En l’àmbit internacional, a l’octubre s’ha fet una presentació a Mèxic del Consens i en els pròxims tres mesos es difondrà en diversos fòrums del continent africà.

A més dels Plans de Transició, la Declaració també proposa una altra activitat: una Acció Comuna Transformadora pel 2012. Les organitzacions i grups que ho vulguin poden presentar propostes fins el 31 de gener.

Entre tots podem fer un món habitable per a tothom:

• SIGNA la Declaració 1.0 del Consens de Barcelona: Compromís per un món habitable per a tothom AQUÍ i descarrega la teva indignació en accions concretes!

• Si no saps què és el Consens de Barcelona, informa’t AQUí

• Si vols participar, entra AQUÍ

El Consens de Barcelona és possible gràcies a l’equip organitzador, els 150 acadèmics i líders de moviments socials de tot el món que hi ha participat, i organitzacions col·laboradores, el Consell Assessor Internacional i els finançadors.