ACT! 2012: Ekta Parishad – Seguint els passos de Gandhi

Organitzar l’acció no violenta més gran que el món hagi vist, aquest és l’objectiu de Ekta Parishad.

Seguint la tradició de Gandhi, es troba l’organització – i la marxa – pels drets dels membres més pobres de la societat índia: les comunitats indígenes, els grups nòmades, les dones musulmanes, les minories sexuals, les dones solteres, els pescadors, habitants de barris de tuguris, venedors ambulants, grups amb capacitats diferents, nens desplaçats, etc.

La campanya de 2012 Jan Satyagraha és un gran marxa no-violenta que es durà a terme a l’´India i en molts altres països de tot el món a l’octubre de 2012. Començarà el Dia Interncional de la Noviolència de l’ONU, dia 2 d’octubre, i continuarà durant un mes. A l’´India, on es durà a terme l’esdeveniment principal, 100.000 persones que representen a diferents comunitats rurals, especialment indígenes i camperols sense terra, caminaran juntes els 350 quilòmetres que van de Gwalior (prop del Taj Mahal) a Nova Delhi.

L’objectiu és pressionar el govern per implementar la reforma agrária que promet com la Llei de Drets sobre els Boscos que posarà a les necessitats dels pobles indígenes per la terra i els mitjans de subsistència per sobre dels del desenvolupament corporatiu. Això donarà suport al canvi d’un desenvolupament industrial a gran escala per a una economia rural centrat en les persones.

Vostè pot donar suport a Ekta Parishad! Segueixi aquests passos:

  1. Ferm i enviï una Declaració de Solidaritat para Ekta Europe expressant el seu suport a la seva lluita.
  2. Escrigui al Ministre de la Índia sobre la qüestió de la terra. Hi ha un model de carta disponible aquí.
  3. Faci una donació per a ajudar als manifestants de “Jan Satyagraha. La seva donació pot ajudar a Ekta Parishad para donar suport que més persones participin en la marxa. També pot ajudar permetent que altres grups de suport de l’hemisferi sud formin part de les marxes. Vostè pot fer donacions a l’ONG suïssa CESCI que organitza les tasques administratives de Ekta Parishad i gestiona Ekta Europa. Trobi les instruccions per a realitzar la seva donació aquí.
  4. Si vostè viu a Europa pot posar-se en contacte amb un dels molts grups que organitzen accions de solidaritat en suport de Jan Satayagraha. Faci un cop d’ull a la llista aquí. Ekta Parishad comunica que també estan molt interessats en la connexió amb la lluita Occupy/M12/m15!
  5. El 15 de setembre, organitzi un menjar amb amics i membres de la seva comunitat i uneixi’s a l’acció global “El menjar” (The Meal) en suport de Jan Satayagraha. (més informació baix)

Aquestes són algunes de les accions de solidaritat que tindrà lloc aquest any:

  • The Meal (El Menjar): Com ja es va esmentar anteriorment, la idea principal de The Meal és que “100.000 persones mengin per a ajudar a 100.000 persones que caminen”. Aquestes reunions internacionals al mateix temps i en diversos llocs del nostre planeta serveixen per a compartir un menjar i per a recaptar diners per al Jan Satayagraha. Per a major informació sobre El Menjar o per a trobar informació sobre el pròxim organitzador, visiti http://the-meal.net/.
  • Jan Ouest: Una marxa de solidaritat que té lloc a França.
  • Cycle Yatra: Ciclisme des de Ginebra fins a la Índia. L’equip va sortir de Suïssa a l’abril per a unir-se a la marxa a l’octubre.
  • Esdeveniments Puntuals: Ekta Europe ha reunit tots els actes de solidaritat en tot el món en un mapa que inclou nombroses exposicions, fotos, i conferències.

Veure Rajagopal PV explicant el propòsit de Jan Satayagraha:

Rajagopal  interview on Jan Satyagraha  por medianeasso

Juntament amb Lorea, Ekta Parishad ha obtingut un gran recolzo en la  ACT! 2012 consulta. El 7 de juny els dos es van donar a conèixer ACT! 2012. Felicitacions! Consens de Barcelona es complau a donar suport la seva lluita i aprendre de les seves accions inspiradores.

Más informació sobre les propostes triades del ACT! 2012 de Ekta Parishad:  Acció Global pels Drets de terra i mitjans de vida (Jansatyagraha, marxa 2012).