El Futur Era de Tots

Demà dimecres 27 de juny, a les 22:30 hores, s’emetrà el documental El futur era de tots al programa de TV3 Sense ficció. Un documental de Carles Bosch i Josep Serra, que planteja dues trames que caminen en paral·lel.

La primera, la més didàctica, explica com va néixer l’estat del benestar a Europa i com es gestionava en el present com a fórmula per garantir una certa igualtat d’oportunitats en un món on els més febles s’han de protegir de la cobdícia d’alguns.

La segona trama del documental, més pròpia del periodisme d’actualitat, segueix el dia a dia de diferents actors implicats en aquesta lluita per no deixar morir l’estat del benestar, per no permetre que la societat camini cap enrere i s’arribi a situacions similars a l’Europa dels anys trenta en que la desigualtat i les injustícies socials provocarien un malestar social de conseqüències imprevisibles.

 Serà en aquesta segona part, on Nova-Innovació Social explicarà el seu projecte Consens de Barcelona. Una alternativa intercultural a la globalització neoliberal. Un nou contracte social, polític i econòmic per aconseguir un món habitable per a tothom. Una crida a l’acció de la ciutadania. Un compromís d’actuació per fer possible un món habitable per tothom.

 El futur era de tots s’ha rodat a diferents llocs de Catalunya, amb especial èmfasi en el barri de Roquetes, on encara es manté viva la memòria d’una època, els anys 50 i els 60, en què no hi havia res del que ara es coneix com a estat del benestar.

 També visita països com la Gran Bretanya i Suècia, on les polítiques d’austeritat han aprimat els beneficis que l’estat del benestar garantia als seus ciutadans, i Washington, capital dels país amb les pitjors estadístiques pel que fa a la distribució de la riques. Finalment “El futur era de tots” s’acosta també al Brasil, l’altra cara de la moneda.

Un recorregut que aborda des de l’inici del 15M fins a les últimes mesures d’austeritat dels governs europeus. Una anàlisi necessaria per despertar consciències. Per fer valoració d’allò que sí i que no aconseguirem. Per demostrar que encara tenim el poder de canviar les coses i evitar que el futur s’assembli a un passat que no volem.

 A continuació, us passem el link del documental per si us interessa aprofundir més.

Us convidem, per un dia, a mirar atents i atentes la televisió!