Notícies del Consell Assessor: Susan George

Susan George és l’autora de diversos llibres, presidenta honorària de ATTAC França i un membre del comitè de l’Institut Transnacional (TNI) d’Amsterdam.

L’actual crisi coincideix amb la publicació del seu llibre més recent i ella pregunta: „Whose Crisis Whose Future?“ (De qui és la crisis? De qui és el futur?). Una pregunta més rellevant ara que mai. “Whose Crisis? Whose Future?” contrasta la crua realitat de múltiples crisis davant la societat humana, durant un període de pobresa, inseguretat i austeritat que augmenta, amb la gran suma de riquesa que s’ha anat concentrant en poques mans; i pregunta quin tipus de política pot abordar aquest desequilibri en el futur. El llibre debat la paradoxa entre la creixent riquesa de coneixements i comprensió i la decreixent capacitat per crear un món per a tothom.

Qui és la dona que escriu un llibre que té tant a veure amb els temes que amoïnen Barcelona Consensos? A més de formar part del Consell Assessor  de Barcelona Consensos, Susan George és actualment presidenta honorària de ATTAC França on també és membre del consell científic. Ella és una oberta activista en contra de la guerra i una potent veu contra l’avarícia corporativa. Susan George va servir al gabinet del Greenpeace Internacional així com al Greenpeace França des del 1990 al 95.

Susan George té un doctorat en Ciències Polítiques per la Universitat de París. Els seus temes d’interès acadèmic són:

  • La reforma de la Unió Europea
  • La Política comercial europea
  • El deute i les institucions internacionals financeres
  • Les alternatives a la globalització corporativa
  • Les taxes sobre les transaccions de divises
  • La seguretat alimentària
  • El comerç internacional

Susan George escriu sobre la seva pròpia obra:

Crec que les forces de la riquesa, el poder i el control es troben invariablement a l’arrel de qualsevol problema d’economia social i política. La tasca del científic social responsable és, en primer lloc, descobrir aquestes forces, en segon lloc, escriure sobre aquestes amb claredat, sense argot, amb l’objectiu de proporcionar al poble les eines adequades per a l’acció i, finalment, en reconèixer que la neutralitat acadèmica és una il·lusió, adoptar una actitud de suport a favor dels desvalguts, els que pateixen desavantatges i les víctimes de les injustícies.”

El Institut Transnacional d’Amsterdam és una associació descentralitzada d’acadèmics i membres actius de la societat civil d’arreu del planeta. Al centre dels seus interessos roman la justícia social. Durant els seus 40 anys d’història, el TNI sempre ha fet front a les estructures de poder, que van conduir a l’assassinat del seu primer director, Orlando Letelier. El TNI manté una estreta relació amb moviments de base i treballa en propostes alternatives per a un món més just.

Si voleu saber més sobre Susan George, feu clic al següent vídeo:

Aquesta sèrie de posts és una introducció als nostres membres del Consell Assessor i et manté al dia sobre les seves darreres activitats i publicacions.