Menjar Junts per un Futur Millor

Uneix-te a The Meal (El Menjar)  i doneu soport a la marxa dels sense terra en l’Índia. El 15 de setembre, Barcelona Consensus organitzarà The Meal Barcelona per donar suport a la marxa Jan Satyagraha. Compartim un esmorzar indi, vegetarià, orgànic i local per a un futur millor.

La idea de The Meal és seure junts a taula en diferents llocs del món i compartir un àpat. Cada any The Meal té una meta diferent, aquest any els objectius són:

  • Defensar la sobirania del menjar i el dret a l’accès de la població autòctona als recursos naturals: terres, aigua, boscos i llavors.
  • Recolzar el món rural i reconèixer la seva vital importància.
  • Recaptar fons per donar suport a la Jan Satyagraha.

La idea de L’àpat prové de l’organització suïssa Association Un repas pour notre Avenir i l’esdeveniment tindrà lloc alhora a Ginebra, París, Estrasburg, Londres, Castelló, Kinshasa, Lomé, Kabul i moltes altres ciutats del món.

Barcelona Consensus veu aquest acte com a una meravellosa oportunitat per donar suport a la Jan Satyagraha, una de les dues ACT! 2012.

Jan Satyagraha és una de les marxes no-violentes més grans que el món hagi vist: Seguint la tradició del model de desobediència civil de Mahatma Gandhi, l’organització s’aixeca, i camina, pels drets dels membres més pobres de la societat índia: comunitats autòctones, grups nòmades, dones musulmanes, minories sexuals, dones solteres, habitants dels “slums”, venedors ambulants, persones amb diversitat funcional, expatriats, infants indigents, etc. 100.000 persones en la misèria i sense terres de l’Índia caminaran juntes 350 km. des de Gwalior (prop del Taj Mahal) fins a Nova Delhi en la marxa que tindrà inici el 2 d’octubre per a demanar al govern que respecta els drets dels mes pobres i que mantingui la seva promesa de reformes agràries.

El menú, una selecció de plats picants, dolços i exòtics de l’Índia, es va escollir, a més de per la relació òbvia amb els manifestants de la Jan Satyagraha, perquè la gastronomia índia naturalment ofereix molts plats vegetarians, ja que una gran part de la seva població és vegetariana degut a les seves creences. Aquests plats ens permeten utilitzar verdures cultivades a la nostra terra per crear nous sabors per als nostres convidats.

L’esdeviniment tindrà lloc el 15 de setembre. A nova-innovació social; Plaça Catalunya 9, 4t-2ª.

Abans de l’àpat us mostrarem el documental Janadesh, que il·lustra la lluita de la gent que es troba en la misèria i sense terres a l’Índia. Al llarg del dia, us podreu informar també sobre els pròxims esdeveniments i les campanyes de nova-innovació social. Trobeu més informació aquí.

El preu indicatiu del menú és de 10 euros (tots els guanys s’enviaran a Ekta Parishad, els organitzadors de Jan Satyagraha).

Les plaçes són limitades. Si us plau, si voleu assistir-hi, reserveu per correu electrònic a: info@barcelonaconsensus.org i rebreu una invitació amb tots els detalls.