Guia de les transicions del Consens

El Consens de Barcelona presenta una guia per fer possible la transformació cap a un país i un món habitables per a tothom.  Prop de 80 pàgines que busquen activar a la ciutadania i fomentar la acció i proposició en lloc de la simple indignació.

El Consens de Barcelona és un projecte que  neix en oposició i com a alternativa al Consens de Washington, que defineix l’essència de la política econòmica neoliberal compartida per l’establishment mundial (Banc Mundial, FMI, Govern, Congrés i Senat d’EUA, bancs, empreses i lobbys).

La crisi global demana respostes globals. Respostes que no poden venir dels qui l’han provocat, acceptat o se n’han aprofitat. Per tant, cal redefinir les regles del joc que han d’afavorir el bé comú: la cobertura sostenible de les necessitats bàsiques per a tota la població mundial, és a dir, generar un món habitable per a tothom. Amb aquest objectiu es gesta el Consens de Barcelona, que va començar a elaborar-se el 2008. Un projecte que ha reunit persones de tot el món per fer i consensuar propostes per promoure una transformació del model econòmic, polític i social imperant. Aquestes propostes es van resumir en 7 transicions necessàries.

Ara, s’ha publicat una guia al voltant de les transicions per tractar d’animar a la societat civil a involucrar-se i activar-se en la construcció d’un món diferent. Un món habitable.

Aquesta guia es regala a totes aquelles persones que han participat o participaran en unTaller de Transició, però també es poden adquirir a Nova-Innovació Social per un preu simbòlic. La presentació oficial del llibre es vs fer el passat 21 de març, coincidint ambl’última sessió del Cicle de “Topies”.

Aquí pots descarregar, gratuïtament, els crédits, sumari i presentació del la publicació.

“Quan s’esfondren la majoria de les certeses que fonamentaven la vida social, en un primer moment quedem atordits, confosos, paralitzats. Què podem fer per sortir de la paràlisi de la por?, per sortir de l’autoengany de creure que ens en sortirem seguint els mateixos que ens han portat a la crisi?, per convertir la indignació en una força creativa de transformació? Podem imaginar com viuríem si practiquéssim un canvi d’actituds i d’hàbits en l’àmbit personal i social?En aquesta guia trobaràs una resposta possible, viable, practicable per tu i pels teus amics i coneguts. Una resposta a les nostres mans per ser el que mai havíem hagut de renunciar a ser. Per iniciar aquest camí cap a la transformació, aquesta guia et facilita mètodes i eines per ajudar a concretar, de manera personal i/o col·lectiva, un compromís de transició. Per convertir la crisi en una oportunitat. Per fer la transició d’allò que som i tenim a allò que volem. Per fer realitat que sí que podem fer un país i un món habitables per a tothom!”.

Noticia Original: www.nova.cat