Cercles de transició

Un cercle de transició es forma amb un grup més o menys gran de persones que, per afinitat o proximitat, es constitueix com a tal, amb la finalitat d’aconseguir un país i un món habitables per a tothom, tot facilitant el canvi d’hàbits, d’actituds i d’estructures insustentables, en algun aspecte concret, amb renúncia voluntària a privilegis innecessaris. El cercle pot també exercir els drets ciutadans de no cooperar ni col·laborar, de no comprar, ni servir, ni obeir… aquelles organitzacions i/o institucions que impedeixin o dificultin les transicions. Les persones que formen un cercle de transició es comprometen voluntàriament, cadascú des de les seves possibilitats, a definir, acordar i portar a la pràctica un pla de transició (PT):

-sobre OBJECTIUS concrets i realitzables d’una determinada àrea (poden ser objectius de les Transicions del Consens de Barcelona),

-en un ÀMBIT determinat (família, veïns, amics, barri, municipi, país, món; organització, partit, sector professional, etc.),

-en un TERMINI previst (calendari amb data per obtenir resultats visibles).

Constitueix un Cercle de Transició per fer real el canvi social i econòmic que estàs imaginant! A continuació et facilitem els materials i documentació per facilitar la posada en marxa del cercles de transició i la formulació del Pla.

Si vols tenir el reconeixement del Pla de Transició corresponent dins del Consens de Barcelona, convé emplenar i enviar la fitxa de constitució del Cercle de Transició  i el document del Compromís del Cercle de Transició.

Properament podràs descarregar-te la guia que t’ajudarà  a fer posible el camí cap a la transició, possible, viable i practicable per tu i pels teus amics i coneguts. Per iniciar aquest camí cap a la transformació, aquesta guia et facilita mètodes  i eines per ajudar a concretar, de manera personal i/o col·lectiva, un compromís de transició. Per  convertir la crisi en una oportunitat. Per fer la transició d’allò que som i tenim a allò que volem. Per fer realitat que sí podem fer un país i un món habitables per a tothom!

>>> Enllaç a la fitxa de constitució del Cercle de Transició

>>> Enllaç al document de Compromís del Cercle de Transició

També posem al vostre abast altres materials que us poden facilitar la formació i gestió de cercles de transició:

>>> Enllaç als criteris a tenir en compte per a formar un Cercle de Transició

>>>   Enllaç a la informació del Generador de Consens i eines deliberatives 

>>> Enllaç al guió per fer un Pla de Transició  

També us podeu descarregar la guia per elaborar un Pla de Transició, aquí