Consell Assessor

El Consell Assessor Internacional està format per persones reconegudes per la seva trajectòria crítica i propositiva. Garanteixen l’enfocament i la pluralitat del procés i avalen les principals decisions del procés Barcelona Consensus. Compta amb 36 experts, 18 homes i 18 dones, d’una gran diversitat geocultural:

Adolfo Pérez Esquivel (Argentina)
Premi Nobel de la Pau, 1980. President del Servicio de Paz y Justicia a Argentina.
Es necessiten tots els esforços per trobar solucions a les que la humanitat ha de fer front – una situació provocada per la crisi econòmica. El gran repte és formular un nou Contracte Social a escala global; no podem continuar aplicant mesurespal·liatives a un sistema moribund, com és el cas.”
www.serpaj.org
Ahmed Rahmani (França – Marroc)
 Director de l’Institut d’Etudes et de Recherches sur la Modernité (IRM), Paris.
www.imodernite.com
Aminata Toure Barry (Mali)
Coordinadora de la Coalició de Mali sobre Deute i Desenvolupament (CAD – Mali).
Pel món sencer s’està patint una extremadament seriosa crisi social i econòmica, caracteritzada per una ofensiva del capital financer internacional, que porta la destrucció de llocs de treball, la militarització, la conquesta colonial i la dominació imperialista, els jocs de guerra nuclears, la criminalització de la immigració, la crisi alimentària, les reformes, les privatitzacions. La construcció d’aliances i alternatives de ciutadans és necessària per a un món més just.”
www.forumdespeuples.org www.cadmali.org
Ambaixador Anwarul Chowdhury (Bangladesh)
Ex Sots Secretari General i Alt Representant de les Nacions Unides dels Països Menys Avançats, dels Països en Desenvolupament sense Litoral i dels Petits Estats Insulars en Desenvolupament (2002 a 2007).
 “El florir de la cultura de pau generarà la mentalitat que és un requisit previ per a la transició de la força a la raó, del conflicte i la violència al diàleg i la pau. La cultura de pau proporcionarà, doncs, les bases per sostenir un món estable, progressista i pròsper, un món que a la fi està en pau amb si mateix”.
Ana Esther Ceceña (México)
 Economista, professora i investigadora de la Universidad Nacional Autónoma de México (UNAM), coordinadora de l’Observatorio Latinoamericano de Geopolítica. Membre de CLACSO.
Aung San Suu Kyi (Birmània)
Aung San Suu Kyi, activista per a la democràcia i líder de la Lliga Nacional per la Democràcia a Birmània, va guanyar el Premi Nobel de la Pau en 1991. Actualment forma part de la Cambra Baixa del parlament birmà en la lluita per un desenvolupament sostenible i inclusiu al seu país.
Quan Aung San Suu Kyi va ser convidada a formar part del Consell Assessor encara es trovaba sota l’arrest domiciliari que li va imposar el govern birmà. Aquesta sanció per la seva lluita pels drets del seu poble no li permetia comunicar-se amb el món exterior. No obstant això, la seva participació va ser aprovada pels seus col·legues més propers.
www.dassk.com
      Boaventura de Sousa Santos (Portugal)
 Sociòleg, Director del Centre d’Estudis Socials de la Universitat de Coimbra. Ell és un membre actiu del Fòrum Social Mundial.
 www.boaventuradesousasantos.pt
 Cândido Grzybowski (Brazil)
 Sociòleg i Director de l’Institut Brasiler d’Anàlisis Socials i Econòmiques. Ell és també un membre actiu del comitè organitzador del Fòrum Social Mundial.
www.ibase.br
Cynthia Ann McKinney (USA)
 Cynthia Ann McKinney és un ex congressista EUA. Des de 2007 és membre del Partit Verd i el 2008 candidat presidencial verd. Ella ha estat un ferm defensor de les víctimes de l’huracà Katrina i vorejada l’any 2008 la vaixell Dignity com a part d’una missió humanitària pel Moviment Gaza Lliure.
http://www.runcynthiarun.org/, http://allthingscynthiamckinney.posterous.com/
Fatma Alloo (Tanzània)
 Activista feminista, periodista i fundadora de Tanzania Media Women’s Association (TAMWA) i directora – fundadora del Centre de Recursos d’ONG (NGORC).
 www.tamwa.org
Federico Mayor Zaragoza (Catalunya – Espanya)
 Ex Director General de la UNESCO (1987-1999), President de la Fundació Cultura de Pau i d’Ubuntu – Fòrum Mundial de Xarxes de la Societat Civil.
www.fund-culturadepaz.org www.ubuntu.upc.edu
François Houtart (Bélgica)
Sociòleg, capellà catòlic, professor emèrit de la Universitat Catòlica de Louvaina, fundador i president del CETRI.
www.cetri.be
Gertrude Mongella (Tanzània)
Ambaixadora, presidenta del Parlament Panafricà.
www.pan-africanparliament.org
Hazel Henderson (EUA)
Escriptora, Futurista Independent, columnista internacional, defensora i consultora sobre un desenvolupament humà equitatiu i ecològicament sostenible, i de negocis i inversions socialment responsables. Presidenta d’Ethical Markets Media LLC (EUA i Brasil).
“Eixamplar el diàleg sobre la transició global de les societats humanes cap a la justícia i la sostenibilitat ara és vital. Desitjo treballar en aquest projecte creatiu.”
www.ethicalmarkets.com
Ibrahim Coulibaly (Mali)
Sindicalista del camp, fundador de la Coordinadora Nacional de Mali de les Organitzacions Rurals (CNOP).
www.cnop-mali.org
Ioanna Kuçuradi (Turquia)
Càtedra UNESCO de Filosofia i Drets Humans i president de la Societat Filosòfica de Turquia. Ella és una ex membre de l’Observatori Europeu del Racisme i la Xenofòbia.
www.maltepe.edu.tr
  Jane Cull (Austràlia)
 Autora, acadèmica i assessora, reconeguda internacionalment com a pionera en el camp de la sostenibilitat.
http://www.lifesnaturalsolutions.com.au/
Jean Ziegler (Suissa)
 
 El polític suïs, escriptor, “altermundialista” i sociòleg és una de les veus més destacades del Dret a l’Alimentació.
 Lau Kin Chi (Xina – Hong Kong)
 Lau Kin Chi és professor assistent al departament d’Estudis Culturals de la Universitat de Lingnan. Ella és un membre actiu de la Borsa Regional d’Àsia per a noves alternatives (ARENA) i el Pla del Poder Popular per al Segle 21 (PP21). Ella és també membre del Comitè Executiu de la CSD i Green Empowerment.
 http://www.greenempowerment.org/
Luisa Morgantini (Itàlia)
 Membre destacat del moviment pacifista italià. Premi 2008 Peacemaker per l’Aliança reconstrucció, una amb seu als EUA sense ànim de lucre.
http://luisamorgantini.net/
 Moustafa Barghoutti (Palestine)
  Metge i activista polític; defensor de la democràcia; portaveu internacional del sector d’ONG palestines.
 www.almubadara.org
Pan Guang (Xina)
 Director del Centre de Shanghai d’Estudis Internacionals i de l’Acadèmia de Shanghai de Ciències Socials. Ambaixador de l’Aliança de Civilitzacions (NU).
www.english.sass.org.cn
      Pedro Páez Pérez (Equador)
 President de la Comissió Tècnica Presidencial Equatoriana per al disseny de la Nova Arquitectura Financera Regional – Banc del Sud.
 Pierre Beaudet (Canadà)
 Sociòleg, fundador la ONG Alternatives i Professor a l’Escola de Desenvolupament Internacional i d’Estudis Globals de la Universitat d’Ottawa.
www.alternatives.ca
  Ruth Bamela Engo (Camerun)
Presidenta i Directora Executiva d’Acció Africana sobre el SIDA.
El temps ha arribat a assegurar definitivament que les normes que garanteixen el bé comú o el nivell mínim d’humanitat comú – que eleva l’espècie humana en el seu conjunt – s’apliquin a tots.”
 www.africanactiononaids.org
P. V. Rajagopal (Índia)
 Fundador d’Ekta Parishad i activista noviolent pels drets humans.
www.ektaparishad.com
Samir Amin (Egipte)
 Economista, Director del Fòrum del Tercer Món (Dakar – Senegal) i president del Fòrum Mundial de les Alternatives.
www.forumtiersmonde.net
Shirin Ebadi (Iran)
 Activista pels Drets humans, advgada i fundadora de la Societat dels Drets de Nens Iranians. Premi Nobel de la Pau el 2003.
www.iranianchildren.org
      Sultan Bakarat (Jordània – Regne Unit)
  Professor de Política i director de la Post-war Reconstruction and Development Unit, Universitat de York.
 www.york.ac.uk/depts/poli/prdu/
Susan George (EUA / França)
Autora de 14 llibres, presidenta honorífica d’Attac France, membre de la Junta del Transnational Institute, Amsterdam.
Em sembla un projecte molt bo, m’agrada especialment la primera línia, ‘les respostes no poden venir dels qui han provocat, han acceptat o s’ha aprofitat de la crisi’. El ‘consens’ ha de ser entès no com a ‘mínim comú denominador’, sinó més aviat com una cosa que cada persona pot viure malgrat no sigui el seu ideal. Seria un honor ser part d’aquest grup i estic disposada a contribuir-hi. Barcelona és una ciutat de futur i em sembla ideal per acollir-lo.”
www.tni.org
Vandana Shiva (Índia)
 Científica i ecologista, fundadora de Navdanya.
www.vandanashiva.org
Virginia Vargas (Perú)
 Escriptora feminista i activista. Fundadora i membre de la Junta de Govern del Centro Flora Tristán.
www.flora.org.pe
Wahu Kaara (Kènia)
 Fòrum Social Africà i Kenya Debt Relief Network (KENDREN)
www.kendren.org
   Walden Bello (Filipines)
Senior / Analista de Focus on the Global South i professor de la Universitat de les Filipines.
Victoire Ingabire (Rwanda)
 Unified Democratic Forces
 http://www.fdu-rwanda.org/
Rustem Khairov (Rússia)
 Foundation for Survival and Dev. Of Humanity